Získejte zdarma staré Jagged Alliance hry za podporu té nové
zdroj: tisková zpráva

Získejte zdarma staré Jagged Alliance hry za podporu té nové

30. 4. 2013 15:11 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Pokud jste si nějakou podivnou náhodou ještě nestihli na Steamu nebo na GoG.com pořídit digitální verze klasických Jagged Alliance titulů, nabízí se vám ta možnost ve spojitosti s Kickstarter kampaní na Jagged Alliance: Flashback. Tvůrci ze studia Full Control za týden průběhu kampaně vybrali necelou jednu třetinu cílové částky. Aby své šance na úspěch podpořili, nabízí vám za příspěvek v minimální výši 5 dolarů a víc možnost získat Jagged Alliance kolekci zdarma díky spolupráci s Humble Bundle.

Přispějete minimálně pět babek na Flashback a dostanete zdarma pro chod pod Win 7 upravené tituly Jagged Alliance, Jagged Alliance: Deadly Games, Jagged Alliance 2 a Jagged Alliance 2: Unfinished Business. Pokud nabídky využijete, hry si budete moci z Humble Bundle stáhnout po skončení kampaně (za 23 dní) – logicky však jenom za předpokladu, že kampaň na JA: Flashback skončí úspěchem. Pokud vás tahle nabídka nezajímá, tak fajn, ještě tu jsou nějaké nové detaily o zápletce, příběhovém pozadí a obecně zpracování hlavních a vedlejších misí ve hře.

Jak už bylo řečeno, Flashback se bude odehrávat na karibském ostrově San Christobal ke konci 80. let 20. století, kde po převratu převzal vládu socialistický režim. Studená válka sice pomalu spěje ke svému konci, ale přesto této ojedinělé příležitosti využívá sovětský generál a na ostrově staví základnu pro své elitní jednotky. USA to vnímá jako potenciální hrozbu, proto je CIA zaúkolována, aby sestavila a do oblasti vyslala speciální jednotku profíků, jejichž úkolem je znovu nastolit demokratickou vládu a zajistit klid v regionu.

Této speciální jednotce velí hráč a brzy po vylodění či přistání na ostrově začne být zřejmé, že situace není ani zdaleka tak jednoznačná. Hlavním cílem je zajistit na ostrově klid a mír, jakým způsobem toho dosáhnete, to už bude záležet na vašich rozhodnutí. Můžete se pokusit dostat sovětské vojáky na svou stranu, můžete do boje zatáhnout drogové kartely, ale možné je balamutit všechny aktivní i pasivní strany konfliktu, abyste dosáhli svého cíle.

Jedním z hlavních cílů tvůrců z Full Control je dosáhnout scénáře, který není černobílý. Žádná z frakcí by neměla být explicitně ta špatná, žádná by neměla být explicitně dobrá. Nemělo by fungovat rozdělení na západ a východ, na socialismus a demokracii. Jisté je pouze to, že převrat a následná prezence Sovětů destabilizovala situaci na ostrově, čehož chce každá z přítomných frakcí nějak využít.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Jak se ale bude situace vyvíjet, to už prý bude na vašich rozhodnutích - herních i příběhových. Zní to samozřejmě krásně, ale podobně lákavých písniček už jsme slyšeli milión. Pokud se však řešení situací a směřování příběhu nezmění jen v občasnou volbu mezi cestou doprava a doleva, tak to asi bude stačit.

JA: Flashback na vás bude líčit bojové i příběhové úkoly v hlavních misích, které budou hlavně o situaci na ostrově. Ale připraveny jsou i mise vedlejší, které budou zcela dobrovolné. Právě v nich se dozvíte více o osobnostech a historii jednotlivých žoldáků včetně legendárního Ivana. Ve vedlejších misích si také budete upevňovat nebo ředit vztahy s jednotlivými frakcemi, kterých bude celkem pět.

Tři frakce budou do vývoje událostí zasahovat pasivně (CIA, Sověti, lokální odboj), zbylé dvě pak budou tvořit pasivní složku událostí (drogový kartel, lokální populace). Určité vztahy však budete mít se všemi, přičemž platí, že jedna mise pro tu a tu frakci možná naštve frakci jinou a naopak. Pečlivé balancování akcí, abyste se nedostali do situace, kdy po vás půjdou všichni, bude zřejmě na místě.

Tolik tedy pro příběhovou složku hry, o dalších aspektech JA: Flashback si určitě ještě mnohé povíme. Do konce KS kampaně zbývá dost času na to, aby tvůrci poodhalili celou řadu dalších aspektů.

Nejnovější články